האם אריפליי גורם להשמנה ולאין אונות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/09/2020 | 18:47 | מאת: דוד

שלום רב!שמי דוד גריסרו ואני בן 39 וחצי ואני עוזר באיזה פורום לאנשים במתמטיקה אני חולה בסכיזואפקטיב מ2010 לקחתי לפני כשנתיים כדור רספרדל וגרם לי לתאבון מטורף בחודש מרץ השנה הייתי אצל רופא פרטי שנתן לי אריפליי אבל לא התמדתי לקחת וחזרתי לרספרדל היום היה לי פגישה בתחנה בנהריה עם רופא חדש והוא במקביל להפסקת הרספרדל מעלה את המינון עד 10 מ"ג של האריפליי ובנוסף הוא הוסיף לי 75 ויאפקס בנוסף לתרופות הרגילות שלי דפלפט דרלין ולוריבן האם האריפליי גם יגרום לי להשמין ולאימפוטנציה?וכמה זמן אחרי הפסקת הרספדל אני יחזור לתפקד?

לקריאה נוספת והעמקה
16/09/2020 | 19:26 | מאת: מני

אריפליי לא גורם לתופעות של השמנה ואין אונות. תופעה אחרת שמשתייכת אליו (לעיתים - היחידה שקשורה בו) זה אי שקט. כמה גולשים מפורום זה דיווחו שאצלם התופעה של האי שקט גם לא נגרם, ולא הייתה להם שום תופעות לוואי ממנו. גולש אחד דיווח שהתופעה הייתה אצלו רק ב15 מיליגרם, אך לא ב10 או פחות. אריפליי תרופה עם הרבה פחות תופעות לוואי בכללות האוכלוסייה, מאשר ריספרדל, וכדאי מאוד לנסותו. הוא פחות או יותר אפקטיבי כמו הריספרידל, אולי טיפה פחות. לפועל- יתכן שכדור אחד יהיה יותר אפקטיבי מהשני אצל אנשים מסויימים, כי כל אחד מגיב באופן שלו לכדור, ולכן, על אף שבאופן כללי ריספרידל קצת יותר חזק, יתכן שאצלך האריפליי יהיה יותר חזק. אריפליי מאוד נפוץ כיום בשימוש של פסיכיאטרים על מטופלים, הן משום פרופיל נמוך של תופעות לוואי, פוטנטיות גבוהה על ניגוד פסיכוזה, ואפקטיביות. שילוב של כל הנ״ל, הופך אותו למומלץ. במיוחד כתחליף לריספרידל, שהוא עושה תופעות יחסית קשות (בקשר להשמנה ויתר פרולקטין, בעיקר. בקשר לתופעות אקסטרה פירמידליות (כקשיון שרירים)- לא כל כך קשה אבל באריפליי הרבה פחות נפוץ תופעות כאלו, מלבד קושי בבליעה שקיים גם אצלו ובעצם בכל הכדורים מקטגוריית אנטי פסיכוטיים. בנוגע אליך שהבעיה הייתה השמנה- אריפליי בהחלט תחליף ששווה לנסות, אולי יעזור. באם לא, כדורים נוספים שלא כל כך גורמים לתאבון והשמנה- סרקוול, סוליאן, ואולי עוד (הדוקטור של הפורום יוכל לפרט יותר טוב ממני). תופעה נוספת אך לא כל כך נפוצה שיש דווקא באריפליי- הימור כפייתי. כנ״ל- אינו מהתופעות הנפוצות מאוד, ואולי אף נדיר (בעלון לצרכן מופיע ברשימת ת״ל בשכיחות שאינה ידועה). לרשימה המליאה, רשום בגוגל ״אריפליי עלון לצרכן״. בהצלחה! מני. (לא הדוקטור של הפורום, אך בהחלט יכול להמליץ על כדור זה (אריפליי) שצברתי לגביו הרבה ידע, והשתמשתי בו גם בעצמי תקופה ארוכה. (לי הוא לא עזר בכלל, אך שמעתי על הרבה שכן עזר להם, כולל קרוב משפחה שהוא גם שכן שלי..)

16/09/2020 | 19:39 | מאת: מני

כעת כשהסתכלתי בעלון האריפליי, נזכרתי בעוד תופעות לוואי מאוד נפוצות שלו (מלבד אי שקט והימור כ. שכבר הזכרתי), ואני יכול להעיד שגם לי הוא גרם לתופעות האלו, ושהם התמתנו אצלי עם הזמן (לקח הרבה זמן עד להתמתנות מליאה; האי שקט לא התמתן אצלי כלל): עייפות, הפרשת יתר של רוק (אצלי היה רק ממש בהתחלה). רשמתי רק את מה שהיה אצלי (כדי שאעיד לך שאכן יש תופעות..), ותופעות נוספות תוכל כנ״ל לראות בעלון לצרכן.

אכן כן.

מנהל פורום פסיכיאטריה