מחשבות לא ברורות על החיים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/09/2020 | 14:06 | מאת: בדוי

שלום למומחים,אני בן 27 ללא עבר של מחלות פסיכיאטריות למיניהן במשפחה או על עצמי אדם שמח חברותי שנהנה מהחיים בעל מוטיבציה גדולה להצליח מה שכן עברתי תקופות מאוד קשות כמו כל בן אדם ואחת מהסיבות הייתה שהייה ארוכה מאוד מחוץ לארץ וריחוק מהמשפחה וגם טראומה כתוצאה מעישון גראס. בשנתיים האחרונות בערך התחילו לי מחשבות נוראיות שאני לא מצליח לצאת מהן וכתוצאה מכך אני מרגיש שנדפק לי כל התפקוד היומי,שמחת חיים והמוטיבציה שהייתה לי לפני כן. עולות בי אפילו מחשבות מאוד מוזרות של "מה אנחנו עושים כאן" ואני מרגיש שאני מחפש תשובה לשאלה שאין לה תשובה חד משמעית. התחלתי להסתכל על אנשים בצורה שונה ולנסות להבין דברים שבעבר לא עלו לי בכלל במחשבות. (אפילו על המשפחה שלי) הבטחון העצמי ירד,כמו כן גם הערך עצמי ולפעמים אני מרגיש ממש חוסר הזדהות עם עצמי עד כדי כך שאני מרגיש שיש בתוכי אדם אחר שרוצה להשתחרר מהגוף שלי. נפגשתי כמה פעמים עם פסיכולוג והדברים שהוא נתן לי עזרו לי או גרמו לי להרגיש טוב רק לכמה ימים לאחר מכן ולא יותר מזה. מה מומלץ לעשות ? האם אלו מחשבות נורמליות שכל אדם עובר או שזה רק אצלי? אני שוקל ללכת לפסיכיאטר אבל מצד אחד לא רוצה לבזבז המון כסף כמו כן גם לא מעוניין לקבל טיפול בתרופות שכבר לקחתי בעבר ולא עזרו לי יותר מדי. אני ממש מרגיש את החיים שלי מתפרקים וקשה לי מאוד להרים את עצמי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/09/2020 | 17:18 | מאת: מני

אני כמובן לא יאבחן אותך, וגם איני הדוקטור של הפורום, אבל זה נשמע כמו דה-פרסונליזציה, או כמו תסמיני דיכאון עמוק. בכל מקרה, איך שלא יהיה האבחון, בטוח הוא שזה לא מצב ״נורמלי״ ודורש טיפול אצל פסיכיאטר, שאפשר גם בחינם או בתשלום מוזל דרך הקופה במרפאת בריאות הנפש המחוזית, ולא חייב ללכת לפרטי. לא בטוח שמיצית את כל הטיפול התרופתי הרלוונטי לגביך, ויתכן שטיפול תרופתי אחר כן יעזור. יתכן מאוד שזה גם כתוצאה מהגראס, כנזק לטווח הארוך (נפוץ מאוד דה פרסונליזציה ותחושת ניתוק - מגראס, כמו גם דיכאון ובעיות נפשיות נוספות). ככלל, הטיפול הפסיכולוגי מתאים יותר לאחר שיש אבחון פסיכיאטרי ותרופות מתאימות, באם צריך, ולא ממש לפני אבחון פסיכיאטרי ותרופות. רק לאחר תחילת טיפול פסיכיאטרי יכול הטיפול הפסיכולוגי לעזור, להפחית מינונים עד להפסקת נטילת התרופות. בהצלחה ושבת שלום, מני.

11/09/2020 | 09:13 | מאת: א

הפורום לא מנוהל על ידי רופאים, כדאי לגשת לפורום מקצועי. פה יש רק פסיכי בשם מני שהרופא מאשרר את תשובותיו ההזויות.

תשובת מני מקובלת עלי. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה