פקסט, לוריוון וסרוקוול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/09/2020 | 03:35 | מאת: אסף

היי אני בן 28 ובגיל 23 התפתחו אצלי חרדות בהתחלה ניסיתי שלא אבל לבסוף וויתרתי והתחלתי לקחת תרופות התחלתי עם ציפרלקס 10 חודשים ללא תועלת, ובהמלצת הפסיכיאטרית החלפתי לפאקסט. יש לציין שמתחילת הדרך כבר 5 שנים אני לוקח במקביל 2 מ"ג לוריוון כל יום לאורך תקופה ארוכה לוריוון 2 מ"ג ופקסט 40 מ"ג עשו את העבודה אך בחודשים האחרונים אני לפעמים לוקח 3 מ"ג לוריוון ביום כי לא מספיק לי 2. אני משתדל מאוד לא להעלות את המינון ללוריוון אז בהמלצת הפסיכיאטרית התחלתי ליטול 25 מ"ג סרוקוול כחיזוק להשפעה המרגיעה ובמטרה שזה יעזור לי להיגמל יום אחד מהלוריוון לגמרי. כמה שאלות: 1. כמה זמן לוקח לסרוקוול להשפיע בערך? 2. זה נשמע כמו מהלך טוב לשלב סרוקוול? 3. סרוקוול היא תרופה ממכרת או שניתן, במידה ואכן תעזור, ליטול אותה באופן קבוע? 4.מאז שהתחלתי עם הssri זה פוגע לי בחשק המיני במידה בינונית וכך גם ביכולת להגיע לאורגזמה(סליחה על הישירות). יש משהו שאפשר לעשות מבלי לשנות את הטיפול התרופתי? הפקסט מאוד איזן אותי ופוחד להחליף למשהו אחר... תודה מראש על התשובות והרבה בריאות 🙏⁦

01/09/2020 | 07:37 | מאת: מני

רק בנוגע לשאלה 3 (איני הדוקטור של הפורום) - סרקוול מיועדת לשימוש קבוע, ואינה ממכרת. בהצלחה. על שאר השאלות איני יודע לענות, ותחכה למענה הדוקטור.

12/09/2020 | 18:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה והשפעת הסרוקוויל מתקבלת תוך כמה ימים. שימוש בלוריבן לתקופה ארוכה הינה שגיאה נוראה בשל הפוטנציאל ההתמכרותי של התרופה. כדאי להחליף במהירות לסרוקוויל. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה