למני או מישו שיודע בבקשה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/07/2020 | 18:40 | מאת: אלון

אני לוקח סרקוול אנטי פסיכוטי 50 מג ביום ביחד עם פרוזאק אבל אולי המינון של ה ז50 מג סרקוול הוא מינון נמוך יש לי אוסידי אבל הוא קשה יחסית והאנטי פסיכוטי נועד לחזק את ה ssri אולי עדיף לקחת 100 מג ? שיהיה יותר אפקטיבי אני כרגע על 60 מג פרוזאק ועדיין אין הקלה בתסמיני אוסידי

14/07/2020 | 21:43 | מאת: מני

לא מומלץ להעלות את הסרקוול בלי אישור הפסיכיאטר שלך. כדאי שתשיג אליו תור קרוב. בכל מקרה, מקובל במחקרים שהמינון המקסימלי של סרקוול שמועיל בתור אוגמנטציה לטיפול של ssri (כמו פרוזק למשל) בocd, הוא עד 300 מיליגרם. כמובן שהסיכוי לתופעות לוואי גודל במינונים כאלו, והמינון האופטומלי ברוב המקרים הוא עד 100 (כך זכור לי, יתכן שאני טועה). להעלות ל100 נשמע רעיון טוב, אך נדרש שיקול דעת של רופא להחליט, מסיבות שונות. בהצלחה.

14/07/2020 | 21:47 | מאת: מני

באם אין תור קרוב לפסיכיאטר שלך, כדאי לפחות לחכות למענה של דוקטור חרמון או מישהו שיודע יותר טוב ממני בקשר לכדור זה.

18/07/2020 | 14:40 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תרופות אינן סוכריות וחייב להיות שיקול רציני לפני נתינתם-חייבים בדיקת פסיכיאטר! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה