שאלה בקשר לכדורים פסכיאטריים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/07/2020 | 09:51 | מאת: בלה

שלום רב, אני נשואה מזה כשש שנים ושבוע לפני החתונה התבשרתי שבעלי לוקח כדורים פסכיאטריים( לא התעמקתי יותר מדי בנסיבות ועד היום גם לא ידוע לי איך זה קרה ולמה זה קרה) בעלי מאז שהתחיל לקחת את הכדורים לא היה אצל אף איש מקצוע שנוגע למצבו והוא לא במעקב באף מקום.. בשנתיים האחרונות קרה איזה פעמיים שהוא לא לקח איתו כדורים וככה יצא שלא לקח כדורים לאיזה יומיים והבן אדם חזר דונה לגמרי מאיך שהוא.. אסביר.. ביום יום הוא עצבני תמיד, צועק, לא מדבר יפה ויש לו התפרצויות זעם לא מהעולם הזה.. ופתאום בפעמים ששכח לקחת את הכדורים הוא פתאום מחייך מדבר בטון רגוע ונקובל והוא פשוט נהפך למלאך.. התחלתי לתהות עקב המקרים האלה שאולי הכדורים כבר מועילים לו.. הוא מסרב בתוקף לפנות לייעוץ או לאיש מקצוע שיאבחן את מצבו מחדש.. השאלה שלעשלי היא מה אני בתור אשתו יכולה לעשות בנדון? הבנתי שיש אפשרות לפנות למרכז הנפשי במחוז והם כבר ידאגו להביא אותו לטיפול.. איך עושים את זה? אשמח להכוונה תודה מראש ויום טוב

02/07/2020 | 09:55 | מאת: בלה

הכדורים שלוקח הם אולנזפין 10 מג Tegretol 400 mg כדור אחד מכל אחד כל יום

03/07/2020 | 18:08 | מאת: מני

דבר ראשון והכי פשוט - להגיע, או (בפרט בזמן הקורונה - ) להתקשר למרכז בריאות הנפש הקהילתי ולשאול אותם בקשר לזה, והם כבר יסבירו לך מה לעשות בשביל בדיקה פסיכיאטרית כפויה. בהצלחה. נ.ב אין צורך לומר שבעידן האינטרנט קל מאוד למצוא מספר טלפון של מרפאת ברה״נ קהילתית.

03/07/2020 | 18:10 | מאת: מני

אגב, אין צורך לפרט למזכירה של בריאות הנפש המחוזית את התרופות שהוא לוקח, את המידע הזה כבר יקבל הרופא שידבר איתו (ואיתך, בקשר אליו כמובן) ויטפל בו.

11/07/2020 | 08:32 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

צודק חבר הפורום מני בתשובותיו

11/07/2020 | 11:50 | מאת: א

ממש לא, אנשים לא אוהבים שפסיכיאטרים מטרידים אותם בבדיקה שהם לא פנו אליה, במיוחד שאיכות התרופות שהם מחלקים ירודה.

12/07/2020 | 08:01 | מאת: בלה

א, לא הבנתי את התגובה שלך.. אפשר הסבר?

19/08/2020 | 20:41 | מאת: מני

א כותב שאני לא צודק בתשובתי (לפנות למרכז ברה״נ בשביל בדיקה כפויה), מאחר ואין ״להטריד״ אנשים, לדבריו, בבדיקה כפויה שהם לא מעוניינים בה. עוד טיעון שלו- שהתרופות שהם מחלקים אינם טובות ועל כן אין לפנות לפסיכיאטריה לשם כך. וראי זה פלא, כיצד א מעוות (ו׳ ראשונה בשורוק, ו׳ שניה בקמץ) ומעוות (ע׳ בקמץ ו׳ בצירה) בתשובותיו! לכל לראש: מדוע ״להתחשב״, כביכול, באדם שצריך לכפות עליו את הבדיקה, נקרא לו: ״המטופל״, ולא להתחשב בסביבתו (כמשפחתו חבריו וכדומה) אשר סובלת מכך שהוא לא מסכים להיות בטיפול?? יותר מכך: טובתו האמיתית של המטופל, על אף שכרגע הוא לא מודה בה, זה כן להיות בטיפול; ללא טיפול, אפילו כפוי, הוא ימשיך וימשיך לסבול, מבלי שאפילו יהיה מודע לכך! הטיעון השני של א׳, אשר לא כדאי לפנות לפסיכיאטריה המחלקת תרופות גרועות, מופרך מעיקרו! ולכל לראש- אינו מתאים כלל וכלל למה ששאלת: את שואלת כיצד לגרום לו להיגמל מתרופותיו באמצעות פסיכיאטר שיכוון אותו מה לעשות ואיך לעשות, והוא עונה לך- אל תפני לפסיכיאטר, הוא יחלק לו תרופות גרועות(!!!). היש תשובה גרועה מזו? הרי אינך רוצה לרשום לו תרופה חדשה, אלא להיפך - לגמול אותו מהישנות, ורק צריך הכוונה איך לעשות את זה, שלזה ודאי צריך פסיכיאטר!. מכאן רואים, שלאמיתו של דבר כל נכוחותו של א׳ בפורום ובחיים בכלל - הם לנגד לדמויות אשר דעותיהם הם המקובלות בציבור, לדוגמה - דעותיו של ד״ר חרמון בפורום. אפשר לראות שרשורים רבים מאוד בפורום (אשר אפרסמם בהמשך) אשר א׳ מגיב בתנגודת לתגובתו של ד״ר חרמון על השאלות, אולי מתוך ידיעה שד״ר חרמון אינו מגיב לשרשורים שהוא כבר ענה עליהם פעם אחת. בכך הוא משיג את מטרתו היחידה בחיים- לנגד לדעות המקובלות; הדחף הזה הוא השולט בו, ולא ההגיון הבריא. על כן אמליץ להיזהר מתשובותיו אשר הם מעוותים ובעלי הגיון עקום לחלוטין. לצערנו בכל פורום לעיתים צריך להזהיר מאדם מסויים אשר מחרחר הרס וחורבן בפורום. בהצלחה. (לא׳ אני גם מאחל הצלחה, אבל לא בהרס והחורבן שהוא עושה, רק בדברים הטובים שהוא אולי עושה.. אולי...)

22/08/2020 | 00:01 | מאת: בלה

היי מני, דווקא לא חיפשתי לגמול אותו.. פשוט שמתי לב כמה פעמים שבימים שהוא לא לוקח את הכדורים יום למחרת הוא מאוד מאוד רגוע ( רגוע בצורה קיצונית אפילו) אז הנחתי שהתרופות שהוא לטקח כבר לא משפיעות עליו. מאחר ואני לא עוסקת בתחופ בריאות הנפש ומאחר והוא מסרב לפנות לטיפול/יעוץ רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנדון

מנהל פורום פסיכיאטריה