תרופות לא מועילות אין רצון לחיות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/06/2020 | 19:41 | מאת: ס

האם יש מקרים שתרופות לא עוזרות...האם יש מה לעשות?

25/06/2020 | 20:22 | מאת: מני

ישנם טיפולים נוספים אפשריים, אך קודם צריך לנסות שילוב של כמה תרופות ביחד. אופציות נוספות זה טיפול בגרייה מוחית, ישנם כמה סוגים כאלו, או טיפול בנזעי חשמל (גורם בחלק מהמקרים לבעיות בזכרון לטווח קצר אך זה חולף עם סיום הטיפול בנזעי חשמל, לאחר שהמצב משתפר. בדרך כלל זהו לא טיפול יחידני אלא ביחד עם התרופות), או לחילופין השתלת קוצב באזור מסויים בצוואר, אך האופציה הזו כרוכה בניתוח, אם כי קל (יחסית לניתוחים אחרים); כמעט בכל המקרים, באם הניתוח עבר בשלום, אין כמעט תופעות לוואי לקוצב הזו, והתופעות לוואי האפשריות הן נדירות ברובם ואלו שלא - קלות מאוד יחסית. אלו האופציות שיש לרפואה כיום, ותמיד חייב קודם, לפני שפונים אליהם, למצות את הטיפול התרופתי, יחד עם עזרה עצמית ואם בשביל העזרה העצמית צריך עזרה של פסיכולוג- אזי שצריך לשלב גם את זה בטיפול הכללי, יחד עם שיקום מתאים. בהרבה מאוד מהמקרים, כשלא עזר טיפול יחידני בתרופה, עוזר השילוב של כמה תרופות ומשפר בהרבה את המצב. רק באם אף שילוב אפשרי (לא את כל השילובים האפשריים מנסים, רק מספר קטן של שילובים הממצים את כלל הטיפול התרופתי לפי שיקול דעת הרופא המטפל) לא עזר, אז פונים לטיפולים שהזכרתי. ברוב המקרים במקום שלא עזר טיפול יחיד, יעזור טיפול משולב. בהצלחה והרבה בריאות!

11/07/2020 | 07:47 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תגובתו של מני נכונה. אינני ממליץ להרים ידיים באף שלב של הטיפול הרפואי-ישנן אפשרויות רבות ואל יאוש אם הגבת ליטפול זה אחר. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה