גאודון במקום קלופיקסול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/04/2020 | 20:30 | מאת: רונית

התרופות הקבועות שלי הם דפלפט וסרוקוואל. לאחרונה התחתנתי ולצורך פוריות אני לוקחת טגרטול, סרוקוואל וקלופיקסול, זאת מאז פברואר האחרון. בשבועות האחרונים אני עולה במשקל ומרגישה רעב תמידי, ללא קשר לכמויות האוכל שאני אוכלת. כשעה אחרי ארוחה אני מרגישה כאבי בטן של רעב. מצב התיאבון הוא לא הגיוני בכלל ואני חוששת להמשיך לעלות במשקל עוד ועוד. אני מכירה את הקלופיקסול מעבר אשפוזי, בו עליתי כ20 ק"ג בחודש אחד של אשפוז. אני מכירה בחורה שלוקחת גאודון ומצבה טוב. הבנתי שהגאודון לא משפיע על תיאבון. האם זה סביר להחליף את הקלופיקסול בגאודון והאם הגאודון הוא מותר בזמן הריון? תודה

09/04/2020 | 17:59 | מאת: א

גאודון מעלה תאבון אבל אם אוכלים מאוזן הוא לא משמין. חוץ מזה יכולות להיות לו תופעות לוואי קשות שלא קשורות למשקל.

25/04/2020 | 19:42 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שתי התרופות הללו שונות בתכלית.

10/05/2020 | 22:15 | מאת: מני

גאודון לא מומלץ בזמן הריון, אף שלא ידוע אם מסכן את העובר. אין ניסויים ומחקרים בנושא ויש להתייעץ עם הרופא המטפל על כך. בכל אופן, הדוקטור כבר ענה לך שגאודון אינו תחליף טוב לקלופיקסול, מאחר והם שונות בתכלית מתכונותיהם. שורה תחתונה- להתייעץ עם רופאך על תחליף שכן מתאים,מה שהוא יגיד, אך לא גאודון.

מנהל פורום פסיכיאטריה