ציפרלקס 20 מג עם ויפקאס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/03/2020 | 17:34 | מאת: אושרית

בס"ד שלום, לאחר בדיקה אצל פסיכיאטר עקב דכאון אחרי לידה נמסר לדודתי לעבור לויפקאס העניין שהיא רגילה לציפרלקס 20 מג במשך שנים. והיא חוששת להוריד ולעבור. 1. מה המינון הכי גבוה יותר שמותר בציפרלקס לדוגמא 20 בוקר ועוד 10 מג ציפרלקס בערב ,מותר בכללי? 2. מותר ציפרלקס בוקר ,ובנוסף ויפקאס במינון נמוך בערב? עד שהיא תקבל בטחון להוריד בציפרלקס וכך הויפקאס יעלה אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

05/03/2020 | 17:58 | מאת: מני

א.לפי הידוע לי, אסור יותר מ20 מיליגרם ביום בעיקר בגלל בעיות באק״ג שזה יכול לגרום. את השאלה השנייה אשאיר לדוקטור לענות עליה

05/03/2020 | 18:28 | מאת: מני

מצאתי אתר לבדיקת אינטרקציות בין תרופתיות - drugBank ושם כתוב שעלולה להיות אינטרקציה (תגובה ניגודית, כלומר לא טובה) של ציפרלקס עם ויפאקס בכך שיכול לגרום לתסמונת סרוטונין. השאלה האם החשש קיים גם במינון נמוך של ויפאקס או של ציפרלקס ו/או אם קיים גם אם נלקח בהפרש של כ12 שעות בין אחד לשני, כך שבכל זאת אשאיר את התשובה לדוקטור ורק באתי לעורר את תשומת הלב

21/03/2020 | 20:09 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

כדאי לרדת בתרופה אחת ולעלות באחרת..כמו גם להרחיק בין נטילה אחת לאחרת. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה