הפרעה טורדנית כפייתית. ocd

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/01/2020 | 14:58 | מאת: שגיא

בס"ד. בוקר טוב ושלום רב. רציתי לשתף במעט את הבעיות שלי. אני מגיל מאוד צעיר סובל מOCD עם חרדות מאוד קשות. בהתחלה זה התבטא עם הרבה טקסים אך לאט לאט עם השנים ה ocd התרכז רק במחשבות טורדניות. הרבה עליות וירידות לא הזמן והמקום להרחיב. החלפתי מספר תרופות עד שמצאתי את Favoxil שהתאימה לי ממש כמו כפפה ליד. עם הרבה סבלנות של מספר חודשים והרבה תופעות לוואי שפסקו, הגעתי ל200 מ'ג ביום ובמשך 6 שנים לפחות אני יכול להגיד שלא סבלתי כמעט בכלל גם כשהגיעה מחשבה תמיד הייתה אחת כנגדה לבטל אותה. התפקוד שלי היה מלא. בחודש מרץ האחרון החלטתי להוריד את התרופות בהרגשה שאני בשליטה מלאה על הocd, אציין שהירידה בתרופות לא הייתה בצורה כמו שהדוקטור המליץ,די מהר הגעתי ל 50 מ"ג, הייתי להוט לסיים את תקופת לקיחת התרופות. לקחתי 50 מ"ג חודשיים בערך במטרה להפסיק לגמרי. לצערי בתחילת חודש דצמבר ביום בהיר אחד ללא כל הודעה מוקדמת חלה ירידה משמעותית במצב הנפשי, מחשבות טורדניות מכל כיוון, חרדות קשות, פחדים וחוסר ביטחון. ממש "מֵאִיגָרָא רָמָא לְבֵירָא עֲמִיקְתָּא" ביום אחד. מיד התחיל מרוץ נגד הזמן! מיד עליתי ל100 מ'ג פגישה עם הדוקטור לנסות להבין מה המשמעות, ככל הנראה ההפסקה הלא נכונה בשילוב של לחצים ביום יום גרמו לקריסה. כרגע בחודש ושבוע האחרון אני בעלייה מתמדת עם התרופה כל פעם 50 מ'ג. ב12 ימים האחרונים חזרתי ל 200 מ'ג. אציין שאני לוקח גם קסאנקס 0.25 3 פעמים ביום. השאלות שלי הם כאלה ברשותך. הרבה מאוד תופעות לוואי חזרו שוב שהתחלתי מינון של 200, אין רצף של שינה בלילה, חרדות בחילות רעידות, וזה קורה דווקא בבוקר. האם זה תקין שבעלייה של מינון חוזרות התופעות ואם כן עד מתי? שאלה נוספת היא האם ניתן לשלב קסאנקס עם הפבוקסיל או שיש בעיה עם זה? האם יש חשיבות ליום או ללילה בלקיחת התרופה ואם יש חשיבות לאכול לפני? ובכלל כמה זמן בערך נדרש להמתין עם הטיפול עד לתוצאות מלאות? הבנתי שלפעמים נדרשים גם 12 שבועות זה נכון? תודה רבה על היחס ויישר כוח על השרות שאתם נותנים. לא מובן מאליו.

לקריאה נוספת והעמקה

הפבוקסיל מעולה לאבחנה הזו אך היא קשה מבחינת תופעות הלואי. כדאי לנסות להפטר מהקסנקס לאורך זמן בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה