מקרה שקרה לי מה מידת הסיכון להמשך?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/12/2019 | 10:34 | מאת: מיקי

הייתי אצל חברים, וחילרו עוגיות, מסתבר שהעוגיות היו עם גראס, חשיש. הרגשתי מסוחרר. ואז התחיל להופיע ממש חרדות משום מקום, ככה שבוע. המשכתי לעבוד אבל, זה היה סיוט בלילות. ביום התקף חרדה מבהיל. אז לקחתי לוריבן בעצת משפחה, שעד אז בכלל לא ידעתי מזה. ההתקפים פחתו. לאט לאט תוך 4 שבועות. בתרופת ההתקפי חרדה זה היה ממש ברמה קשה, הרגשה של עומד למות. בקצור, עבדתי על עצמי, מחשבתית שלא להאמין לחרדה ולתת לה לקרות וזה יעבור. קראתי שהתקף חריף כזה, עם קצת הזיות, כתוצאה מעישון או בליעת חומר גראס, א, מעיד על רגישות חמורה לחומר ולהזהר מאוד, גם שלא מרצון לאכול עוגיות כאלה. ב, שאיפזודה כזאת, חד פעמית חריפה מנטילה חדפעמית, זה מקרה עם סיכוי טוב שזה לא יחזור ויופיע מעצמו שוב. האם כך הדבר בידע והניסיון המקצועי שלך?, אני בשנות ה40, עובד כרגיל. החוויה היתה קשה, אבל נגמרה.

02/01/2020 | 09:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ממליץ לא להתקרב לכל חומר המכיל מרכיבים כאלה. תבדוק אפשרות גם לגשת לטיפול אם אתה מרגיש חרדה כללית שמציקה לך. תרגיש טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה