תהליך גמילה מציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/11/2019 | 19:46 | מאת: יעל

5 שנים הייתי על ציפרקלס בגלל הפרעת פאניקה. בחודשים האחרונים החלטתי שאני מפסיקה בגלל מיגרנות קשות שחולפות רק עם טריפטנים אך יש תגובה בין תרופתית והייתי צריכה להחליט על מה אני מוותרת,אז התחלתי בתהליך גמילה שכלל ייסורים פיזיים של צמרמורות,בחילות וכדו,לבסוף זה חלף רק אחרי שבועיים למרות שירדתי בהדרגתיות. בכל אופן חודשיים ראשונים בלע ציפרלקס הרגשתי סביר,אך החודש האחרון חזרו כל התקפי הפאניקה במלוא העוצמה וחוויתי דה ראליזציה מפחידה מאוד, אז החלטתי שוב לחזור לציפרלקס,כרגע אני על קלונקס אז יש הקלה מסויימת, לוקחת כבר 4 ימים 5 מג ציפרלקס ופתאום מתחרטת שאולי לא כדאי לוותר כל כך מהר ולחזור לציפרלקס? למה לא הצלחתי להיגמל? אני בטיפול פסיכולוגי כבר 8 שנים. התעייפתי!

01/12/2019 | 01:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מאוד ממליץ לאפשר לרופא לעשות שינויים ולא לעשות שינויים עצמיים שהינם טבולים בפרי החרדה שממנה את סובלת ובה את רוצה לטפל. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה