פתרון טיפולי לבעיות רעש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/10/2019 | 00:47 | מאת: יאיר

שלום רב בשנות הארבעים, סובל מרעש משמעותי מהשכנים מלמעלה, הן בשעות היום והן בשעות המנוחה והלילה. מה שגורם לתסכול, חוסר מנוחה נפשית, ובפרט הפרעות קשות בשינה (קשיי הירדמות, התעוררות בקלות, וערות בבוקר כנראה מתוך חשש מהרעש שיבוא). מעבר לעצות של לדבר עם השכנים, לטפל בבעיות הבידוד (זה בנתיים לא עובד ובספק אם יעבוד). וכן אטמי אזניים וכדו' (דבר שלא עוזר במקרה הזה) האם יש דרך לגרום לכך שהרעש פחות ישפיע ולא יגרום לסבל והפרעות שינה? שיטה טיפולית כלשהי שהוכחה כטובה לבעיה כזו? טיפול אלטרנטיבי? פסיכולוגי? CBT? והאם טיפול בהיפנוזה יכול לפתור את הבעיה? תודה

28/10/2019 | 13:25 | מאת: מני

לפי הידוע לי כשלמישהו הרעש מפריע קשה לא להתייחס לזה ושזה לא יפריע. צריך לערב גורמים, משטרה וכדומה. זה לא יכול להמשיך ככה, וזה הדרך היחידה ״להתגבר״ על הבעיה. בהצלחה

16/11/2019 | 17:27 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הייתי מתחיל עם הערכה פסיכיאטרית שתעריך ותנחה להמשך! בהלחה!

13/12/2019 | 19:09 | מאת: מיכה

לעולם אל תכנס לטיפול תרופתי בגלל גורם חיצוני. אם ישנת לפני זה טוב, והיית רגיל, הדרך דיוצר חיסון לרעש היא לא להיות במצב חסר אונים. להשיב מלחמה ראויה המסגרת החוק. מי שמפריע תמיד צריך גם ללכת לישון מתי שהו לא? אם מםריעחם בלילה זה אומר שישנים ביום או בערב, אלה שעות שהחוק כן מאפשר רעש נורמלי, תעשה פעולות שהמרעיש יגיע למסקנה שזה לא משתלם לו, לא לדבר, רק מעשים. לא משטרה . כניסה לטיפול תרופתי והאשצת עצמך זה דרך לצרות בעתיד. הכל כמובן שהבעיה נובעת רק מהרעש ושאין לך בעיות קודמות. לתת חזק הבנת?

מנהל פורום פסיכיאטריה