תרופה RISPERDAL האם כדאי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/10/2019 | 22:58 | מאת: מיקי

בני בן ה34 שהוא מוגבל ונמצא במסגרת ניצן ביקר היום אצל פסיכיאטר עם המדריכה שלו. הרופא בשיחה בת חצי שעה כתב בדו"ח כי בני פיתח הפרעה כפייתית(התמכרות לתכנים מיניים) והמליץ על התרופה RISPERDAL. איך יודע הפסיכיאטר אם התרופה מתאימה לבני מה עוד שכתב כי לא התרשם מסיכון אובדני. אני יודע שבכל תרופה פסיכיאטרית יש גם סיכונים ובבעייה של בני ניתן לפתור על ידי שיחות עם פסיכולוג.

לקריאה נוספת והעמקה
18/10/2019 | 10:53 | מאת: מני

כנראה הדוקטור בחופשה כרגע. הוא מן הסתם יענה אחרי החגים או קצת אחרי.

18/10/2019 | 11:07 | מאת: מני

עד שהדוקטור יענה הייתי ממליץ שתקרא על התרופה באתר של כללית. שם רשום שהתרופה מיועדת בין השאר גם לבקרת דחפים (כמו דחף מיני למשל) לילדים או מבוגרים עם מוגבלויות. כך שהדוקטור שרשם לו את התרופה בהחלט ידע למה רשם לו אותה. לא תמיד ניתן לפתור דברים עם פסיכולוג, במיוחד לא בתור ברירת מחדל ראשונית. כשקצת ישתפר מצבו מבחינת הדחף המיני , בהחלט יתכן שפסיכולוג המיועד במיוחד לאנשים עם מוגבלויות ולבעיה שלו בפרט, יעזור להפחית את המינון או עד להוריד לגמרי את התרופה אבל לא מתחילים עם זה לפני שיש שיפור במצב עם התרופה במקרה שלו. אם יש לך עוד שאלה אשמח לנסות לענות, למרות שאיני דוקטור אך יש לי נסיון וידע די רחב בתרופות פסיכיאטריות. בהצלחה! אשמח אם תכתוב אחרי כמה זמן אם התרופה עזרה לו וכו׳

18/10/2019 | 11:37 | מאת: מיקי

מהם תופעות הלוואי

18/10/2019 | 16:57 | מאת: מני

רשימת התופעות לוואי די ארוכה. בדרך כלל המטופל לא אמור לסבול מהרבה מהם ובחלק מהם אף בכלל לא. אתן לך קישור לעלון לצרכן מהאתר של משרד הבריאות, תראה את התופעות לוואי בסעיף 4 של העלון, סעיף התופעות לוואי. שם גם יש התייחסות לאילו תופעות לוואי מצריכות חזרה דחופה לרופא וכו׳. https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295294416.pdf וזה קישור לדף של התרופה באתר של כללית, תיכנס שם לסעיף ״אזהרות״ ולמטה יש את הרשימה של תופעות לוואי נפוצות: https://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?idd=5238 ככלל אינך צריך לפחד מנטילת התרופה של בנך, מנסים והכי הרבה אם זה לא מתאים חוזרים לרופא ואומרים לו שזה לא מתאים לו ומפרטים לו אם זה עשה לו תופעות לוואי או שלא וכן אם זה עזר לו במשהו שהיה צריך עזרה או שלא ועדיף לפרט כמה שיותר, כך הרופא ידע יותר איך לטפל בו. אני יכול לומר לך מנסיון, אני בעצמי נוטל אנטי פסיכוטי- כדור בשם אריפליי, וכן כדורים פסיכיאטריים אחרים (כדור בשם ויפאקס ובשם מירו), ולי זה לא גורם לשום תופעת לוואי! ויתכן מאוד שגם לבנך זה לא ישפיע לרעה. תמיד שווה לנסות, כמובן רק על כדור שרופא מומחה המליץ עליו ולא סתם דברים שבאמת יכולים להזיק, אם כי גם בדרך כלל לא נזק בלתי הפיך. בהצלחה!

18/10/2019 | 17:17 | מאת: מני

יש לציין גם שרספרדל זו תרופה מהדור החדש של התרופות ושהוא בטוח לשימוש

אכן נכון

מנהל פורום פסיכיאטריה