שלום דר נכבד שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/09/2019 | 15:17 | מאת: מאור

ברצוני לשואל מה עושים כאשר אדם לא יוצא מהבית..כמעט ולא יוצא??איזה הפרעה וטיפול מומלץ לדבר כזה זה הרבה יותר גרוע מסיזכפורן שזה אדם שכן יוצא ומתפקד תודה

12/09/2019 | 16:32 | מאת: מני

אני לא בא לענות במקום הדוקטור, רק להביע את חוות דעתי על הנושא ומתוך נסיון עם דוד שלי שגם לא יוצא מהבית ובמקרה שלו זה בגלל דכאון חמור , הוא חי בבועה משלו, אף שהוא מדבר עם אנשים אבל גם אז קשה לדבר איתו שיחה פתוחה, משתיק אותך על כל שטות שאתה אומר שלא לרוחו.. הרופא שלו המליץ לו על פסיכותרפיה ויציאה הדרגתית אבל במקרה שלו הוא לא רוצה לעזור לעצמו ולא יוצא בכלל אלא רוב היום יושן ומיעוט היום שומע רדיו בתוכניוצ מסויימות, כלומר ממש חי בבועה משלו כתוצאה מהדיכאון.. יש לציין שהוא אובחן כדו קוטבי. דרושה עבודה עצמית הדרגתית ושכנוע אין סופי של הקרוב שלך לצאת קצת לפחות לשבת בספסל ליד הבית ואחרי זה לנסוע באוטובוס למקום בילוי עד שיצא בתור שגרה לפחות פעם ביום ברגל (או לפחות באוטובוס) לאיזה מקום שהוא משהו שהוא אוהב. אבל כמובן אי אפשר להבטיח שזה יצליח ויחזיק מעמד. צריך לקוות שכן. ואני לא יודע אם זה יותר גרוע מסכיזופרניה או לא, מה שכן שלא נתנסה לא בזה ולא בזה. אגב יש לי גם שכן עם אותה בעיה- בשביל לפגוש אותו צריך פשוט לבקש מחברה שלו שגרה איתו לבוא לבקר אותו בבית שלו כי הוא פשוט כמעט לא יוצא, חוץ מפעמים נדירות מאוד מאוד לתא דואר הבייתי להביא את הדואר.. וגם זה אחרי בקשה של חברה שלו.. מה שאני בא להגיד זה שהקרוב שלך אינו לבד, הנה הבאתי לך דוגמא משתי אנשים שאני מכיר ויש עוד הרבה. מה שזה אומר שלא צריך להתייאש ולנסות כנ״ל להוציא אותו לאט לאט בהדרגתיות וכמובן דבר הכי חשוב אולי שעוד לא ציינתי- לקחת את הכדורים המתאימים. אי אפשר רק עם כדורים להתחיל לצאת ולתפקד כי דרוש גם עזרה עצמית אבל אי אפשר גם בלי הכדורים לתפקד ולהיות במצב רוח, ככה ששני הדברים האלו יכולים לשפר את מצבו. דוד שלי למשל חושב שהוא הכי חכם והוא חושב שהוא על הכדורים המתאימים למרות שהוא לא.. היה אצל אינסוף פסיכיאטרים ותא שמע לעצתם לעת עתה לקחת כדור זה וזה, אף שלאחרונה היה אצל פסיכיאטר מומחה שדווקא כן ״מצא חן בעיניו״ ולשיטתו הוא דווקא כן מומחה אבל הוא עוד לא ביקר אצל הרופא משפחה שירשום לו את הכדור ככה שהוא עדיין חי בבועה הנזכרת לעיל.. נקווה שיהיה מהר אצל הרופא משפחה ושיתחיל לקחת את מה שהוא רשם לו ושגם הקרוב שלך יתחיל לקחת מה שנותנים לו, בתקווה שהוא היה אצל פסיכיאטר מומחה, ויתחיל לצאת וכו׳. אין דבר אבוד, תמיד אפשר לשפר במידת מה את המצב! בהצלחה!

01/10/2019 | 21:19 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ישנן אבחנות רבות שחלקן קל יותר מסכיזופרניה שיכולות לגרום לסימפטום הזה.. על כן נדרשת בדיקה..

מנהל פורום פסיכיאטריה