איבחון פסיכיאטרי ופסיכולוגי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/07/2019 | 14:22 | מאת: אלמוני

לפני שבועיים בקרתי אצל פסיכיאטרית עקב דכאון מתמשך, בעיות תפקוד קשות ונטיות אובדניות. היא אבחנה אצלי דיסטמיה והפרעות אישיות עם קווים סיכוזואידים ובורדרליין. שלחה אותי לברה"נ וכתבה שניתן לשקול איבחון פסיכולגי. מה זה אבחון פסיכולוגי?. בברה"נ נאמר לי שהאבחון שלהם זו שיחה עם פסיכאטר שמחליט על ליווי תרופתי ופסיכולוג שמחליט על שיחות, לא ממש נראה לי כמו אבחון פסיכולוגי. האם פסיכיאטר ממליץ על אבחון פסיכולוגי כשהוא לא משוכנע באבחנה שלו? אני צריך לדעת עם מה אני מתמודד באופן מדוייק ככל הניתן.

11/08/2019 | 08:06 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך איבחון פסיכולוגי הוא איבחון המבסס בעיקרו על טסטים פסיכודיאגנוסטיים וזה כאשר אין ביטחון מספק ב איבחון הפסיכיאטרי. טפלי בעצמך ותרגישי טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה