התייעצות לגבי מינון של טופמקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/07/2019 | 10:26 | מאת: ליאת

שלום רב, קיבלתי מרשם לכדור טופמקס 100 מג ביום, האם חשוב להתחיל בהדרגה? מ25 או 50? ותוך כמה זמן להעלות מינון? תודה

04/07/2019 | 18:09 | מאת: מני

בדרך כלל מתחילים עם 25 מיליגרם פעם ביום למשך שבוע, ובשבוע-שבועיים (לפי רמת ההסתגלות) השניים עולים ל50 מיליגרם עד 75 מילגרם, ורק מהשבוע הרביעי (או השלישי, כנ״ל שתלוי ברמת ההסתגלות) לוקחים 100 מיליגרם. מוזר שהרופא לא אמר לך את זה, זה די מסוכן להתחיל מ100 מיליגרם לפי הידוע לי (מקריאה על זה באינטרנט ובספרים, לא שעשיתי התמחות בפסיכיאטריה..). יכול לגרום לתופעות לוואי קשות, כולל תופעות לוואי קוגנטיביות כמו בלבול, בעיות בזכרון, ובפרט האטה פסיכומוטורית. קיצר, לא שווה את זה במחיר של לעלות מיד. אגב, זה לא הכדור הכי ״וואו״ להפרעות פסיכיאטריות (כמו ייצוב מצב רוח בדו-קוטבית). האם זה ניתן לך לאפילפסיה (שזה בעצם לא הנושא של הפורום פה)? באם לא לאפילפסיה אלא להפרעה פסיכיאטרית, כנראה שניתן על ידי רופא משפחה (תגיד אם אני טועה) .. ועדיף לשיקול דעת של פסיכיאטר שככל הנראה יתן כדור אחר.. ונראה מה הדוקטור יענה! בהצלחה

10/07/2019 | 15:33 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

הוא כדור מצוין ליצוב כנוגד דכאון נגד מיגרנה ונגד אפילפסיה אך צריך לנהוג בו בזהירות רבה!

10/07/2019 | 15:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

חובה לעלות באיטיות במדרגות של25 מג לשבוע

10/07/2019 | 15:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ראי

מנהל פורום פסיכיאטריה