חזרה לפריזמה ..........

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/06/2019 | 19:27 | מאת: ניקול

לפניי עשרים שנה לקחתי פריזמה במשך שנתיים והפסקתי. לאחר חמש שנים בערך שוב חזרתי לפריזמה והיו תופעות הסתגלות קשות של חרדה ואי שקט. לפני שלושה חודשים הפסקתי את הטיפול בהדרגה כי הכל היה נראה טוב והחרדות חזרו עכשיו הרופא אומר לי לחזור שוב לפריזמה האם יהיו שוב תופעות הסתגלות קשות? אולי הייתי צריכה לבקש תרופה אחרת ?

16/06/2019 | 18:25 | מאת: מני

מקווה שעדיין רלוונטי לענות לך (כמובן לא במקום הדוקטור אלא מהבנה של מה שכתבת ומנסיון גם כן). נראה ממה שכתבת שבפעם הראשונה הכדור לא היה זר לך ולא עשה לך תופעות הסתגלות קשות. כך שבדרך כלל נראה שגם כעת יותר נראה שזה לא יעשה לך תופעות הסתגלות קשות אלא הכי הרבה כבר לא יהיה אפקטיבי לגביך, ומה שבעבר זה עשה תופעות לוואי של הסתגלות (בפעם השנייה שלקחת) זה ממש לא מחייב לגביי הפעם הזאת. בכל אופן, הכי נראה שתשמע לעצת הדוקטור לחזור לפריזמה כפי שכתב לך, ורק אם יעשה תופעות לואי בלתי נסבלות או שלא יהיה מתאים (כלומר לר אפקטיבי) רק אז לומר זאת לרופא המטפל (הפסיכיאטר שלך) והוא יחליט למה להחליף לך או להעלות את המינון בעת הצורך. בהצלחה! כל טוב! שמחה תמיד.

02/07/2019 | 08:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן

מנהל פורום פסיכיאטריה