זריקת פלודקאט - מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/05/2019 | 12:44 | מאת: דנה

שלום, אחרי מספר שנים ללא טיפול, בחצי שנה האחרונה אמא חולת סכיזופרניה הסכימה לקבל טיפול. כבר חצי שנה מקבלת פלודקאט 25 מ"ג פעם בשבועיים. לתרופה תופעות לוואי חזקות. בעיקר גורמת לחוסר מעש ישנוניות וחוסר תנועה, נוקשות בשרירים. הסימפטומים של המחלה נעלמו לגמרי. האם המינון הנ"ל מקום? ולא גבוה מידי? קראתי בהרבה מקומות שנותנים את הזריקה פעם ב 3 חודשים... התופעות לוואי מאוד קשות. אני רוצה לשנות את המינון ולתת זריקה פעם בחודשיים, האם כדאי? או להוריד מינון בהדרגה? שאלה חשובה נוספת, קראתי הרבה ספרות (ארה"ב) בעיקר, שהתרופה עלולה לגרום למוות?

25/05/2019 | 22:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אלא הן שאלות התלויות בהערכה קלינית שהינה חסרה לי כאן

06/06/2019 | 11:48 | מאת: דנה

מה זה הערכה קלינית? עד עכשיו אימא שלי לקחה כל שבועיים פלודקאט במשך 4 חודשים...זה עושה תופעות לוואי מאוד קשות. אני מעדיפה לראות אותה עם סכיזופרניה ולא במצב שאליו הביאו אותה התרופות.. כמה זמן החומר יישאר בגוף שלה במידה ונפסיק את הזריקות מיידית?

מנהל פורום פסיכיאטריה