חרדות ודיכאון - שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/05/2019 | 20:54 | מאת: יובל

שלום דוקטור. סליחה מראש על אורך השאלה. אני בן 25 וסובל מגיל קטן מחרדות שגורמות לחוסר תפקוד כללי ועקב זה דיכאון. חלק מהחרדה היא לגבי להתחיל טיפול חדש כי לקחתי בעבר תרופות שעשו לי רע יותר (וולבוטרין) ניסיתי ציפרלקס רסיטל ולא כ''כ עזר. הבנתי שפקסט הכי מרגיע אבל מאד משמין וגם ככה אני סובל מהשמנה וסוכרת. הרופא המליץ על ויאפקס אני נורא מפחד להתחיל כי שמעתי שתסמיני הגמילה קשים ביותר ואם לא לוקחים יום אחד אז זה מורגש ביותר ומעלה לחץ דם . אציין שלחץ הדם שלי 150/90 ודופק 130 במנוחה. אני עובד עצות מה אתה חושב שהכי מתאים לחרדה כל הגוף שלי בסטרס כל הזמן מה יכול לעזור לי ?

15/05/2019 | 08:20 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך ראשית צריך לאזן לך את לחץ הדם ללא קשר לכדור נגד חרדה. בכל מקרה החרדה ממנה אתה סובל מכשילה אותך באיזון התרופתי הנוכחי. כדאי לחשוב על תרופות כמו מירו. שעשויות לסייע לך. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה