סימבלטה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/03/2019 | 05:26 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, התחלתי לקחת לפני שלושה שבועות סימבלטה בגלל דיכאון שאני סובלת ממנו כבר שנתיים וכאבים כרוניים בשלפוחית השתן (בעיית התרוקנות ולחץ קבוע בשלפוחית ללא ממצאים בבדיקות הרבות שעשיתי). התחלתי עם מינון של 30 מ"ג ולאחר עשרה ימים העלתי ל60. בתחילה היו לי כאבי ראש והפסיכיאטר המליץ להעביר את התרופה לערב. כאבי הראש אכן הפסיקו אבל כשהעלתי מינון התחילו לי בעיות שינה. מתעוררת כל כמה שעות במהלך הלילה ולאחר מכן ישנונית כל היום ברמה של לא מצליחה לקום מהמיטה. בנוסף נהייתי אפטית לחלוטין. אני לא מצליחה לחשוב, מרגישה משונה וזרה לעצמי. יש סיכוי שהדיכאון בכלל החמיר אבל אני לא יודעת להגיד כרגע כי אני מרגישה די מחוקה. בנוסף הקושי להשתין התגבר בהתחלה עד כדי כמעט עצירת שתן. בנוסף, רעד בידיים. יש לומר שבלוטת התריס שלי מנוונת מלידה ולאחרונה התחלתי ליטול בנוסף לסינטרואיד גם T3. זה מאד שיפר את המצב אבל קשה למצוא את האיזון. האם יש קשר בין האיזון ההורמונאלי לתרופה? יכול להיות שאלה תופעות שיחלפו פשוט או שנשמע שזו תרופה שאינה מתאימה לי? יש לומר שבנתיים אני לא מרגישה מי יודע מה הקלה בדיכאון.

29/03/2019 | 19:04 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

קשה לענות על השאלה בפורום ללא בדיקה. ממליץ שתמשיכי כי פעמים רבות תופעות הלואי הללו חולפות. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה