נגישות
נגישות

עייפות וחוסר עירנות אחרי הפסקת תרופה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/03/2019 | 19:57 | מאת: דני

שלום, אני בן 25, לפני מספר שנים הובחנתי כסובל מסכיזופרניה. במשך שנתיים וחצי קיבלתי זריקת קספליון וכדור 25 מ"ג של סירוקוול בלילה. לפני חודש בעקבות שיפור גדול במצב הפסקתי את הקספליון בהסכמת הרופא. יש לציין שבשנה האחרונה זה לא בדיוק קספליון אלא גרסה יותר מתקדמת בשם טרוויקטה שמזריקים פעם ב 3 חודשים, אבל החומר הפעיל הוא אותו הדבר. 4 חודשים עברו מאז הזריקה האחרונה ואני מרגיש מאוד לא עירני. האם זה תסמין גמילה מהתרופה? מצד אחד אני לא עירני מצד שני אני לא יכול לישון בלי הסירוקוול, ניסיתי, לא הולך ויש גרד בכל הגוף. לכן אני לוקח סירוקוול. יש לציין שמצב הנפשי טוב, אין מחשבות טורדניות, הנושא שסביבו הן סבבו נראה לי תפל ולא מעסיק אותי יותר. בנוסף הבחנתי בעוד שינויים כמו שינוי טעם במוזיקה ושינוי השקפה פוליטית. בכל מקרה, האם חוסר זה יעבור? כמה זמן זה יכול לקחת אם זה יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אני שומע כמה אתה סובל למרות שאתה לא פסיכוטי ומאוזן . הייתי חושב על תכשירים אחרים ולא דווקא אנטי פסיכוטים שעשויים לסייע לתלונותיך. תרגיש טוב!

שלום לך ירידה מהירה כל כך במינון התרופתי איננה מומלצת ובטח לא להחליף הטיפול לסרוקוויול ובטח לא כשישנן הפרעות שינה. הייתי ממליץ לגשת לענין בצורה הרבה יותר הדרגתית. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה