פלוטין ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/03/2018 | 11:48 | מאת: לילי

בת 27 נוטלת פלוטין מזה עשר שנים בגלל דכאון בתקופת התיכון שעבר, אך אני מעוניינת להמשיך ולקחתו . בריאה .אין לי בעיות בריאותיות אחרות ידועות . שאלתי היא בפעם האחרונה הרוקח אמר ,שמומלץ לא לטול פלוטין עם אדוויל, נורופן, אדקס ,בגלל שיש בזה איבופרופן .באינטרנט קראתי שהכוונה היא לא לטול עם תרופות נוגדות דלקת NSAIDS. שאלתי היא ,האם הכוונה לא לטול פלוטין יחד עם כל התרופות NSAID(אם כן מה זה כולל) או הכוונה רק לאלה שמכילות איבופרופן . 2)האם הכוונה גם שמומלץ לא לטול פלוטין יחד עם שימוש במשחה וולטרן או משחות אחרות NSAIDS ? 3)כרגע איני בהריון אך רוצה לשאול ,האם יש בעיה עם נטילת פלוטין (פריזמה פרוזאק)בזמן ההריון ,האם זה גורם למומים בעובר או בעיות בלב ועוד ?מה ההמלצה בעיניין? המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

12/04/2018 | 10:39 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך כל ה NSAID בשילוב SSRI עלולים להגביר את סיכויי הדימום בעיקר כאלה של ה GI על כן יש ליטול אותם בזהירות ובתיקוני מינון. אם אין בטחון שהתרופה נחוצה יש לשקול להפסיק אותה בהריון ולפחות בשליש הראשון אך ככלל אפשר ליטול אותה בהריון תוך מעקב מרכז טרטולוגי. תרגישי טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה