גידול/ דלקת ריאות חריפה- אודה להתייחסותך

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/03/2012 | 12:57 | מאת: נעמה

שלום, לפני כשבועיים הגיעו תוצאות CT חזה של אבי, טענו כי מצאו גידול בריאה בגודל 41 ממ ונוזל. בדקו את הנוזל ומצאו כי הוא ממאיר ואתמול הגיעו תוצאות הביופסיה ולא נמצא שזה סרטן כלל. התפתח לאבי חום גבוה והוא כרגע מאושפז, כי יתכן שמדובר בדלקת ריאות חריפה.. האם יתכן שקיימת טעות והאבחנה של הנוזל איננה נכונה?. האם יתכן שיש לו גם גידול וגם דלקת ריאות חריפה?. קראתי וראיתי שהתסמינים שלו הם של בצקת, מה הסיכוי שזה בכלל משהו אחר?. יש בדיקה/ות שאתה יכול להמליץ עליהן בכדי למצוא את הבעיה בכדי לטפל בה? אודה להתייחסותך :) נעמה

26/03/2012 | 13:40 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

נעמה שלום מדובר במקרה מורכב מכדי שאוכל לפתור אותו דרך הפורום אולם בהחלט ייתכן שיש לחולה גם גידול ממאיר וגם דלקת ריאות. ממליץ לפנות לרופא ריאות עם כל תוצאות הבדיקות כולל הצילומים לצורך גיבוש החלטה לגבי המשך בירור.

מנהל פורום מחלות ריאה