טיפול בברונכיאקטזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/03/2012 | 09:34 | מאת: ליאת

שלום, אני חולת ברונכיאקטזיס ובשנתיים האחרונות מבלה הרבה במרפאות בעקבות הידבקות בוירוסים,מחלות והרבה ופעות אחרות. אני מבלה יותר במיטה מאשר בעבודה וכנראה שהאנטיביוטיקה מפסיקה להשפיעה עליי. האם ניתן לבצע ניתוח? האם יש מישהו בארץ לאחרונה שעשה כזה דבר והניתוח הצליח ?

19/03/2012 | 20:32 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

שלום ליאת הטיפול הניתוחי בברונכיאקטזיות שמור רק למקרים בהם הברונכיאקטזיות ממוקמות לאיזור אחד בלבד בריאה - לדוגמה אונה בודדת ובה יש זיהומים חוזרים למרות טיפולים חוזרים. עלייך לפנות לרופא ריאות עם בדיקות ההדמייה הרלבנטיות _ CT חזה .והוא שיחליט האם יש הצדקה להפנותך לטיפול ניתוחי.

מנהל פורום מחלות ריאה