פענוח צילום ראיתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/03/2012 | 12:58 | מאת: טל

בס"ד שלום אני בת 60 שנה ביולי האחרון קבלתי דלקת ראות ואחרי כמה חודשים שוב קבלתי דלקת ריאות , למעשה פעם בשנה קבלתי דלקת ריאות שלוותה בקשיי נשימה , שיעול , לחה .. מצילום ראיתי שנלקח ב2009 התגלתה סתימה של זווית קוסטופראני אחורי .. ציור ראיתי תקין אין עדות לתסמין מצילום מתאריך 7/2011 נמצא : אוירור ראיתי שמור פרט לציור פריברונכיאלי מוגבר משני הצדדים , ללא תסמין אלבאורלי .או תפליט פלוראלי . התעבות פלוראלית בעיקר בפסגה הימנית .. בצילום מחודש שעבר 2/12 נמצא: ציור ראיתי אינטרסטיציאלי מעט מוגבר בפסגות . שאר שדות הריאות בגדר הנורמה מלבד סינוס קוסטופראני שמאלי חתוך בצילום . הייתה לי ברונכיט קשה בינרואר 2012 כחודש לפני הצילום מה אומרים הממצאים הנ"ל והאם יש חשש לסיכון מסויים או מחלה ממארת ? תודה ורפואה שלימה

11/03/2012 | 13:09 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לאור דלקות ריאה חוזרות ממליץ על ביצוע CT חזה ובדיקת רופא ריאות ובהמשך לשקול ביצוע ברונכוסקופיה .

מנהל פורום מחלות ריאה