בדיקת תפקודי ריאות, בדיקת מאמץ משולבת לב ריאה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/03/2013 | 13:52 | מאת: שלי

אני מרגישה תחושת חנק מזה כשנה וחצי ובמיוחד קוצר נשימה במאמץ ובדיבור.לפני שלושה שבועות עברתי בדיקת תפקודי ריאות (בתוך התא) שהראתה על: ירידת נפח חיוני וסך נפח, מכניקת נשימה תקינה ושעורי זרימה בגדר הנורמה - הפרעה רסטרקטיבית קלה עד בינונית. צילום חזה תקין. נשלחתי לבדיקת מאמץ קרדיו פולמונרית ולפניה תפקוד ריאות חוזר (באותו חדר בעמידה). שתי הבדיקות היו תקינות (מאמץ משולבת ותפקוד ריאות) . איך אפשר להסביר את זה לאחר בדיקת תפקודי ריאות שונה לחלוטין שבועיים קודם ? איני מעשנת ואני בריאה ולא לוקחת תרופות כלשהן .

29/03/2013 | 18:00 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

אין הסבר למעט אולי שיתוף פעולה ירוד בבדיקה הראשונה אין מחלות ריאה רסטריקטיביות שחולפות ללא טיפול במשך שבועיים.

מנהל פורום מחלות ריאה