תוצאות CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/10/2012 | 19:26 | מאת: עדי

שלום רב. בעלי בן 40 בריא בדר"כ ומעשן עד 2 קופסאות סיגריות ביום. מזה כשבועיים משתעל המון עם ליחה עד כדי הקאות בעיקר בלילה. טופל באנטיביוטיקה ללא יעילות, ורופא שיער שמדובר בשעלת והפנה לCT חזה. להלן התוצאות שמדאיגות אותי מאוד מאוד ואשמח אם אוכל לקבל תשובה בהקדם: ( בוצע ללא חומר ניגודי) בסריקת המיצר נצפתה הגדלה מתונה של בלוטות הלימפה במדור המרכזי עד קוטר של 13 מ"מ בצירה הקצר. בלוטות לימפה קטנות נצפו בחלון האאורטו פולמונלי. בלוטות לימפה גבוליות הודגשו במדור התת קרינלי. אין לזהות הגדלה של בלוטות הלימפה בשערי הריאות. לא נצפה נוזל פלאורלי. האקסילות שמורות. בלוטת תריס תקינה. חלונות ריאה - לא הודגשו גושים ריאתיים. אין לזהות קשריות חשודות בסריקת הריאות. הצללות אטלקטטיות עדינות נצפו בבסיסים, דו"צ. ברונכיאקטזיות בודדות פזורות ע"פ האונות התחתונות וגם בשדות הריאה המרכזיים. לא הודגמו תהליכים אנדו-ברונכיאלים. אברי בטן עליונה שמורים, האדרנלים תקינים. חלונות עצם - אין לזהות הרס גרמי. סיכום: ברונכיאקטזיות בודדות כמפורט, עם הצללות ברונכיאקטטיות ביבזילריות עדינות, יותר מימין. בלוטות לימפה גבוליות ואף מוגדלות נצפו במיצר. קיימת אבחנה מבדלת בין תהליך תגובתי, משני, לימפו-פרוליפרטיבי וסרקואידדוזיס. לי זה נשמע כאילו הוא עוד שנייה הוא עומד למות...... מה יהיה???

23/10/2012 | 09:04 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

הסירי חשש מליבך אולם כדאי שבעלך ייבדק על ידי רופא ריאות שישמע את סיפור המחלה יבדוק את בעלך יעבור על צילומי ה CT עצמם ויחליט לגבי המשך בירור

מנהל פורום מחלות ריאה