דלקות ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/07/2012 | 22:21 | מאת: אריק

שלום דוקטור אני בן 39,בגיל שלושים התחילה לי אלרגיה לאקרדית אבק לאחר מכן פחתחתי אסטמה קלה יש לציין שעד היום אני לא לוקח שום משאף או אבקה היו תקופות שכן לקחתי אבל כיום נשימה תקינה. לפני שנה וחצי הייתה לי שפעת שהסתבכה לדלקת ריאות ולפניי 4 חודשים גם כן הייתה שפעת שבסופו של דבר לפי הרדיולוג ישנו תסנין למרות שהרופאת משפחה טענה שלפי התצלום זהו רק ברונכיט. לפני שבועיים פניתי לרופא ריאות לבדיקה שגרתית והוא טוען שאני צריך לעבור CT ריאות האם זה חיוני , אני ממש לא מתלהב מכל הקרינה הזאת מה דעתך? ועוד שאלה מה הוא בעצם רוצה לראות התצלום CT? והאם אני צריך לחשוש בחורף הקרוב מעוד דלקת ריאות זה כבר מתחיל להפחיד אותי האם לבקש חיסון לשפעת וחיסון לדלקת ריאות מה דעתך עליי לעשות וכיצד לנהוג? תודה רבה

11/07/2012 | 08:45 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

מומלץ על חיסונים לחורף כולל חיסון לשפעת וחיסון כנגד דלקת ריאות אחת לחמש שנים + מעקב על ידי רופא ריאות כולל נטילת טיפול במשאפים . איני רואה התוויה על פניו לביצוע CT חזה

מנהל פורום מחלות ריאה