בדיקת רמת חמצן בדם במשך 24 שעות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/12/2016 | 13:22 | מאת: נועה

שלום האם קיימת בדיקה שבה ניתן לעקוב במשך 24 שעות אחר רמות החמצן בדם, כפי שיש הולטר לב והולטר לחץ דם? וכך יהיה ניתן להתרשם כמה משמעותי הירידות ברמת החמצן בדם? תודה

שלום אפשר לעשות מדידה רציפה של סטורציה אבל נדיר שמשתמשים בבדיקה זו. להבדיל מפעילות הלב, במחלת ריאות אין הפרעות חשמליות ואם ישנה בעיה בחמצון ניתן לאבחן אותה בבדיקת סטורציה במנוחה ובמאמץ של הליכה. ולכן אם הסטורציה תקינה במנוחה ניתן לבצע בדיקת הלכת שש דקות או מבחן מאמץ לב ריאה ובמידה שהם תקינים אפשר לומר שאין בעיית חימצון. בלילה יש תופעה אחרת של דום נשימה בשינה שיכול לגרום גם לירידת סטורציה. כדי לאבחן זאת מומלץ לבצע בדיקת שיה בה גם מנוטרת הסטורציה.

מנהל פורום מחלות ריאה