סרקדואזיס ריאות ,,,,,,,,,,,

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/09/2016 | 20:48 | מאת: י.מ.

שלום דר', אני בת 60 סובלת כ-3 שנים מהריאות, זה מתבטא בקשיי נשימה חרחורים ליחה מרובה סמיך בריאות. בבדיקות שנעשו לי קבעו שיש לי סרקדואיזיס. אני מטופלת במשאף סימביקורט שאיפה אחת פעמיים ביום כ-10 חודשים ואין שיפור, בכל התקופה הזאת ירדתי כ-15 קילו, כל המצב הזה מדאיג אותי, נכנסת לחרדות עד כדי רעד בגוף. לפני המחלה הייתי הולכת הרבה ברגל, כיום אני לא יכולה לעשות הליכה קשה לי. שאלות; 1- האם החרדות והרעד זה תופעת לוואי של התרופה? 2- אולי צריך להחליף לי תרופה? 3- מה אפשר לעשות נגד הליחה? האם זה כרוני? 4- איבדתי את התיאבון לאכול, מה לעשות נגד חוסר תיאבון - מדאיג אותי מאוד. 5- למה קשה לי ללכת ואיך חוזרים לקושר?

שלום רב, לא סביר שסימביקורט גורם לך לתופעות לוואי. יש לשקול טיפול בכדורי סטרואידים שיעילים במחלת סרקואידוזיס (זה עונה על יתר השאלות) בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה