CT חזה..........................

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/02/2016 | 01:51 | מאת: דני

שלום, בן 68,בוצע CT חצי שנה לאחר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה. כשנה הופסק עישון. המדיאסטינום הודגם ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות. שערי הריאות הודגמו תקינים, ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות. אין לזהות תפליט פלוירלי או תפליט פריקרדיאלי. אמפיזמה ריאתית ניכרת. שינויים אטלקטטים / הצטלקותיים מזוהים ב RUL. אין לזהות SOL שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין, בולטים מעט בהשוואה לבדיקה קודמת. אין לזהות גוש. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין. ללא מוקדים אנדו-ברונכיאלים. האדרנלים תקינים. בחלונות עצם- ללא הרס גרמי. לסיכום: שינויים הצטלקותיים ואטלקטטים נצפו בפסגה הימנית (פוסט- ניתוחית) הקטנה של נפח ההמיתורקס מימין. לא הודגם תהליך חשוד. שאלות, 1. מה זה- שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין? 2. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין? 3. האם לחזור לרופא מנתח לב חזה או לרופא ריאות? תודה מראש.

שלום דני, שינויים אינטרסיצאלים בד'כ מעידים על דלקת או צלקת בריאה. יכול להיות שמדובר בממצאים ישנים. ממליץ להביא את הדיסקים לייעוץ במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה