דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/05/2012 | 20:20 | מאת: מתן

שלום בן 38 לפני שבוע עברתי טיפול גלי רדיו להקטנת קונכיות האף, עם הוראה לקחת טיפות אנטיביוטיות וכן זינט 500 מ"ג פעמיים ביום. מיום חמישי האחרון יש לי התקפי שיעול עם ליחה צהובה/ירוקה, כאשר זה מקפיץ אותי מתוך שינה עם תחושת חנק. כמו כן התקפי זיעה ותחושת חום בגוף. חשבתי שזו עוד אחת מתופעות האלרגיה שאני סובל מהן במהלך הפריחה, אך גם כדורים נוגדי אלרגיה לא הועילו כלום לתופעה. הגעתי לאלרגולוג שהקשיב לריאות וחשד בדלקת ריאות (על אף שאין לי חום גבוה אלא 37.6)עקב החירחורים והפנה אותי לצילום חזה ולחזור אליו, ואכן אמר שישנה דלקת, והמליץ על טיפול באנטיביוטיקה "זטו" פעמיים ביום למשך 6 ימים (יש לציין שהיום אני מסיים טיפול של שבוע בזינט) בפענוח צילום החזה נכתב : הצללה פנאומונית בסגמנט קדמי בזלי של LLL ברצוני לשאול : 1. האם אבחנה זו מעידה בוודאות על דלקת חיידקית או שיכולה להיות סיבה אחרת ? 2. והאם ניתן לפתח דלקת ריאות תוך כדי טיפול בזינט ? 3. והאם יש סיבה לחשוש מקשר כלשהו לבעיה מהאף אחרי הטיפול שעברתי ? תודה

14/05/2012 | 08:28 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

התמונה הקלינית מתאימה לדלקת ריאות והטיפול שאתה מקבל הוא סביר בהחלט. יש לחזור על צילום חזה בעוד 6 שבועות על מנת לוודא שהתסנין בצילום נעלם.

15/05/2012 | 01:03 | מאת: מתן

שלשום אכן התגבר קצת החום ובלילה מדדתי 38.5, אך זה חזר לאיזור 37.6. מקודם בזמן שיעול יצא לי ביחד עם הליחה (הדלקתית) גם קצת דם, האם זה דבר שכיח או ממצא שדורש בירור ?

מנהל פורום מחלות ריאה