שירות צבאי במפרץ חיפה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/11/2020 | 13:35 | מאת: חייל המשרת בטכני בחיפה

שלום רב ד"ר רוזנגרטן, הנני כמה להביע את חששתי הרבה מהזיהום הרב אשר קיים באוויר אותו אני נושם במשך 50 שעות בשבוע. הנני משרת מזה 5 חודשים בבסיס הטכני בחיפה (בח"א 21) הנמצא בתוך מפרץ חיפה, וצמוד לתחנת הרכבת: חוצות המפרץ. הבסיס בו אני משרת, רחוק סה"כ כ-1.5 ק"מ ממפעלי בתי הזיקוק, ומטרים בודדים (מעבר חצייה) מהרכבת שפולטת עשן, וכמובן נמל חיפה שרחוק 1.5 ק"מ ממני, שלא לדבר על מאות המשאיות והמכוניות שעוברות בכביש הצמוד לכניסת הבסיס. מפרץ חיפה נחשב למוקד זיהום האוויר הגדול בישראל, בשל ריכוז גדול של מפעלי תעשייה הגורמים לזיהום אוויר, הנמל והמתחם הפטרוכימי המשמשים כמרכז לכניסה ופיזור של כימיקלים ודלק, קירבה פיזית מידית לריכוזי אוכלוסייה ונתוני טופוגרפיה ואקלים המקשים על פיזור מזהמים. המפעלים באזור חיפה פולטים עשרות אלפי טונות חומרים רעילים, מסרטנים ומזהמים כל שנה. כתוצאה מכך התחלואה והתמותה ממחלות הקשורות בזיהום אוויר מים וקרקע בחיפה גבוהה יותר מבכל אזור אחר: 11% יותר חולי סרטן, פי 2.3 חולי אסתמה, פי 17.7 חולי סרטן בקרבה למיכלי דלק. בכל רגע נתון בבסיס, אני מריח את הריח החזק והדומיננטי שמפיצים המפעלים בסביבה ולא יכול שלא לחשוב לרגע על גובה רעילות האוויר אותו אני נושם. כחולה אסטמה מאז נולדתי, וכחייל בעל סעיף אסטמה שמקנה לי פרופיל 64, ובאופן כללי כאדם, הנני חושש רבות משהותי בבסיס בו אני משרת. שאלתי היא: באיזו מידה ואיך הנני נפגע כתוצאה מכך שאני נמצא בבסיס 50 שעות בשבוע, במשך כמעט 3 שנים? האם כדאי להיוועץ עם רופא ריאות צבאי כדאי לעבור בסיס? מה עליי לעשות ואיך עליי לנהוג? תודה לך!

שלום, אני מכיר את האיזור ואפילו גדלתי בקריות. מציע להתייעץ עם רופא ריאות צבאי. לפנות לבדיקת המשרד להגנת הסביבה לניטור רמת זיהום האוויר.

מנהל פורום מחלות ריאה