חיסון קורונה כאשר יש אסתמה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/11/2020 | 16:24 | מאת: שירי

שלום ד"ר, אמא שלי עם אסתמה חמורה ועוד כמה מחלות רקע. היא אינה יוצאת מהבית כבר כמה חודשים, וגם לפני הקורונה היתה יוצאת מעט, היא הרבה במיטה וסובלת מעייפות קשה). היא כנראה תהיה בין הראושנים שתהיה זכאית לקבל את החיסון לקורונה, אך היא חוששת ואומרת שאולי עדיף שלא תתחסן ושאם אנחנו נתחסן והיא תמתין אז עוד שנה לא תהיה כאן קורונה. היא חוששת מתופעות לוואי עתידיות שבאמת לא יכולות להיות עדיין ידועות לאף אחד, וגם מהחמרה באסתמה. האם לפי דעתך לאנשים עם אסתמה חמרוה כזאת שכבר לא עובדים וכמעט ולא יוצאים מהבית כן מומלץ למהר ולהתחסן כשהחיסונים יגיעו? והאם לפי דעתך באמת עוד כשנה כבר לא תהיה כאן קורונה במידה ורק מחצית מהאוכלוסיה תתחסן? כי הסקרים מראים ש 45 אחוזים לא רוצים להתחסן. תודה מראש

שלום, החיסונים עדיין לא הגיעו. יש מספר חיסונים ששונים זה מזה. ממליץ לחכות להנחיות משרד הבריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה