התעלפות ואסתמה כיצד זה ישפיע

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/10/2020 | 21:31 | מאת: עדי

שלום ד"ר, יש לי שנים טכיקרדיה תנוחתית(פוטס). הדופק קופץ במעל ל 30 בעמידה וקימה משיבה לעמידה. שעבר היתה לי אסתמה בינונית והתעלפתי והכל היה בסדר עם הנשימה. כעת האסתמה שלי הפכה לקשה, ותהיתי אם אתעלף מה עלול לקרות לנשימה. האם באסתמה קשה יש יותר סיכוי שהתעלפות תגרור גם התקף אסתמה? מה בעצם קורה לנשימה אם מתעלפים כשיש אסתמה? תודה מראש

שלום, בדרך כלל אם יש אירוע של עלפון קצר שנובע מירידת לחץ דם הנשימה לא נפגעת וזה לא משפיע על אסתמה אבל כמובן כדאי לטפל בכך ללא קשר ולנסות למנוע את זה.

מנהל פורום מחלות ריאה