6 חדשים של שיעול מלווה פליטת ליחה שקופה או צהובה.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/09/2020 | 01:38 | מאת: איקו

שלום זה כ 6 חדשים אני סובל משיעול טורדני , מלווה בפליטת ליחה , צמיגה , משקופה עד לצהובה . בתרביות - אנטרובקטר קזקזה( בודאי שיבשתי את השם ) שהיה רגיש,לסולפה וכשזיהום חזר לטריביד כיום התרביות הן של חידקי מערכת הנשימה העליונה. משתמש במכייח מוקולס באינהלציה . תפקודי ריאות בעבר - רסטקרטיבי. לא זוכר מספרים. סטורציה לרוב,באזור ה 95 -97 % . לא מעשן. חבר מכבי. לאחרונה הרגשה לעיתים של קוצר נשימה קל. בצילום חזה אובחחנו 2 ברונכיאקטזיות , אך לא ב ct חזה. לפני 40 שנה סבלתי כך כשנה שחלף עצמונית. הברור אז,שלא דמה כמובן ביכולתו להיום- לא איבחן . אודה לכל עצה ועזרה איקו.

שלום, אם מדובר בברונכיאקטזיות צריך לראות משהו בסיטי. אם עבר זמן מהבדיקה הקודמת יש מקום לחזור על הבדיקה ולפעמים יש צורך גם בברונכוסקופיה.

מנהל פורום מחלות ריאה