תוצאות קורטיזול לאחר קורס פרדניון שני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/08/2020 | 00:08 | מאת: שירי

שלום, בכל בדיקות הדם בשנים האחרונות של קורטיזול הקורטיזול שלי היה 760 בערך, (יש שחלות פוליציסטיות) וזה היה עם גלולות נגד הריון ומשאפים לאסתמה. הפסקתי עם הגלולות, ולקחתי 2 קורסי פרדניזון לאסתמה בהפרש של חצי שנה. 40 מ"ג ל 10 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ועוד שבוע 5 מ"ג ועוד שבוע 2.5 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת דם כעבור שבוע מסיום ה 2.5 מ"ג לראות שאין דיכוי אדרנלי ויצא לי הפעם 263. זה בלי גלולות, אך עם משאף סימביקורט 160 8 שאיפות ביום, וזה בוצע ב 7 ועשרה בבוקר כי הזמנתי בדיקות עד הבית והאח החליט להקדים. לחץ הדם תקין, אין חום ואני מרגישה את העייפות הרגילה שלי, לא משהו חריג(יש אנמיה ושינה לא איכותית).בת 38 האם הירידה הגדולה הזאת ל 263 מ760 כן עלולה להחשיד לדיכוי אדנרלי? הבנתי שבדיקות הדם לא לגמרי אמינות עם משאפים. תודה רבה

שלום, יש טווח תקין של קורטיזול וזה יכול גם להשתנות לפי זמן הבדיקה. מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה