התקפים של קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2020 | 22:25 | מאת: אבי

דוקטור, שלום רב, אני סובל מסיליקוזיס ריאות (PMF, עיבוי פלאורה). יחד עם זאת בזמן האחרון הופיעו התקפים של קצר נשימה עקב שינוי במזג אוויר למשל או הצטוננות. אני פשוט כמעט ולא יכול לקחת אוויר והנפחים ודיפוזיה תוך התקפים אלה יורדים עד כ-40%, סטורציה יורדת עד 82%. כפי שאני מבין, עקב פיברוזיס הנפח הירוד הינו ערך סטטי. מה עוד יכול להצטרף לסיליקוזיס שגורם את התקפים של חנק - איזו מחלות פוטנציאליות? ואם הינן סיבוך של סיליקוזיס? תודה רבה

שלום, יכול להיות גם זיהום בריאות אבל גם מחלות נוספות, מציע להתייעץ במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה