לקיחת וינטולין עם אסתמה של המאמץ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/06/2020 | 16:33 | מאת: רעות

שלום ד"ר אשמח לברר: מה עושים במקרה של אנשים עם אסתמה קשה שישנה גם אסתמה של המאמץ והם לא בכושר, אך לא מצליחים לעשות ספורט כדי לשפר את הכושר כי זה גורם להחמרה. הכוונה היא מה עושים כשפעולות יומיומיות מעלות דופק כמעט כמו ספורט, אם זה קצת הליכה, ניקיון הבית, מקלחת ועוד. האם במצב כזה נהוג לקחת 2 שאיפות וינטולין אפילו כל יום כשידוע שיש את הפעולות האלו ולהתייחס אליהן כאל ספורט? כי אפילו שזה 10 דקות זה כבר גורם לי לקושי לנשום ולעיתים להחמרה. ובלי קשר, האם אנשים עם אסתמה של המאמץ שכן יכולים לעשות ספורט ועושים שנים רבות ספורט כמעט כל יום ולוקחים קבוע וינטולין אין בעיה עם זה או השפעות רעות לטווח הארוך על הגוף? תודה מראש

שלום, מומלץ לקחת מינון קבוע של משאף משולב עם סטרואידים ומרחיב סימפונות בבוקר ובערב. תוספת לפני מאמץ לפי צורך.

מנהל פורום מחלות ריאה