מחלת קושינג בעקבות קורסי פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/06/2020 | 21:08 | מאת: מיכל

שלום, הקורטיזול שלי היה 768 שהנורמה עד 618 ובאיסוף שתן 85 עד לפני שנה וחצי, עם 10 שנים של נטילת משאפים של אסתמה. השנה קיבלתי קורס פרדניזון לחודש ו 5 חודשים אחרי עליי להתחיל קורס נוסף לחודש 40 מ"ג לשבוע וכל שבוע ירידה של 10 מ"ג. קיבלתי לעשות בדיקת דם שבוע אחרי סיום הקורס לראות שאין דיכוי אדרנלי... אך האם ייתכן שתהיה מחלת קושינג אפילו? אם פתאום הקורטיזול יקפוץ בהרבה בעקבות 2 קורסי פרדניזון, וגם זה שבשתן ככל הנראה יהיה יותר גבוה... מה בעצם צריך לעשות? זה אומר שזאת מחלת קושינג? והאם יש עוד בדיקות, והאם יש טיפול? תודה מראש

שלום, מחלת קושינג זה שהגוף מייצר יותר מידי סטרואידים. למיטב ידיעתי קורסים של פרדניזון לא גורמים למחלת קושינג וכשמפסיקים את הפרדניזון אין עודף פרדניזון בגוף. ההפך הוא הנכון, לעיתים יש דיכוי אדרנל בגלל הפרדניזון ואז יש פחות מידי סטרואידים בגוף ומצב זה נקרא תסמונת אדיסון. ירידה הדרגתית בפרדניזון מונעת את המצב הזה ברוב המקרים.

מנהל פורום מחלות ריאה