ספורט עם אסתמה קשה...

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/06/2020 | 15:48 | מאת: שירי

שלום ד"ר, כשהאסתמה שלי היתה במצב בינוני הייתי מצליחה לקחת 2 שאיפות וינטלין רבע שעה לפני ולעשות ספורט. בשנתיים האחורנות היא הפכה לקשה. 8 שאיפות סימביקורט וגם זה לא תמיד מספיק, אחרי 2 קורסים של פרדניזון. האם זה לא סיכון גדול מידי לנסות לעשות ספורט עם וינטולין לפני במצב כזה? פעמיים בשבוע כשאני עושה מקלחות ארוכות עם חפיפה אני לוקחת 2 שאיפות וינטולין(אני כבר לא בכושר והדופק עולה) וזה מרגיש שאם הייתי מעלה עוד דופק(במקלחת הדופק עולה מעט מאוד) ועושה ממש ספורט, אז היה מגיע התקף והחמרה עתידית. האם רוב חולי האסתמה הקשים יכולים לעשות ספורט עם 2 שאיפות וינטולין מבלי שזה יגרום להחמרות? או שהרוב לא? תודה מראש

שלום, רוב החולים באסתמה לא חולים במחלה קשה ויכולים להיות פעילים עם שימוש במשאפים. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה