טיפול ביולוגי דופילומאב

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/05/2020 | 12:21 | מאת: מיכל

שלום, האם הטיפול ביולוגי בדופילומאב לאסתמה קשה מבחינת הנתנונים שנאפסו מראה שיותר עוזר לחולים בהשוואה לזולאייר? ומבחינת תופעות הלוואי, האם יש בו יותר או פחות תופעות לוואי? אני נמצאת בקבוצה מחו"ל של חולים שמקלבים זולאייר, ורובם טוענים שיש להם תחושה קשה של עייפות כמה ימים אחרי הטיפול, כמו תחושת שפעת... וגם כן כאבים במפרקים. תודה מראש

שלום, למיטב ידיעתי לא בוצעה השוואה אחד מול השני. שתי התרופות עם פרופיל בטיחותי טוב אבל כל מטופל מגיב אחרת ולכן הסיבה לשנות טיפול היא בעיקר אם הטיפול לא עזור או שגורם לתופעות לוואי משמעותיות. לדיון עם רופא הריאות שלך.

מנהל פורום מחלות ריאה