פענוח סי.טי צוואר-רקמות רכות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/05/2020 | 13:33 | מאת: אליזבט

שלום רב, הופנתי לסי.טי מאחר ובלוטת התריס מוגדלת. הממצאים תקינים למעט 2 הערות (מלבד הגדלה משמעותית בשתי האונות, בעיקר השמאלית). 1. "האונה השמאלית גורמת ללחץ על קנה הנשימה ודחיקתו לימין ללא הצרות משמעותית של הלומן". 2. קוטב תחתון של אונה שמאלית חודר לתוך המיצר העליון. מה זה הלומן? מה זה מיצר עליון? מהן המשמעויות? בתודה!

שלום, המציר העליון זה איזור בין הריאות, הלב והצוואר. לממצא 2 אין משמעות. בממצא 1 יש הגדלה של בלוטת התריס אבל אין לחץ על הקנה כך שגם זה לא דורש התערבות.

04/05/2020 | 09:31 | מאת: אליזבט

דר רוזנגרטן תודה לך

מנהל פורום מחלות ריאה