דופק לסיטואציה באימון גופני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/05/2020 | 16:49 | מאת: דימה

שלום רב.אני בן 45 מעשן לשעבר הפסקתי לפני שנה וחצי.בעקבות הרגשה כללית לא טובה.כיום מרגיש טוב באופן כללי.מתאמן במכון שיקום ריאות פרטי אצל ישראלה וייס את בטח מכיר אותה.אני מתאמן די קשה במשך 45 50 דקות על מכשירים כגון הליכון(ריצה)ועוד כל מיני לפי תוכנית בהשגחה .במהלך האימון מתבצעת בדיקת דופק וסטורציה מתאמנים עם כפפותעכשיו רמת הקושי בסוגי אופניים היא בין 10 ל 13 בהליכון ריצה קלה במהירות 6 7קמש.השאילה היא: האם מדידת סיטואציה דופק דרך כפפות גומי היא אמינה כי כאשר אני מתאמן אז סיטואציה היא 96-98 דופק עולה ל165ויותר אבל אני לא מרגיש קושי מהותי וממשיך לרוץ .הדופק כזה נשמרבמשך לפחות חצי מה אימון לפחות 20 דקות .ברקע נזקי עישון בראיות רמה 1 קלה .תפקודי ראיות עשיתי מזמן ב יוני שנה שעברה. ישראלה לא מנגבת מידע על מד סיטואציה ודופק.מה דעתך בנושא?

שלום, מדידת סטורציה דרך כפפה אינה אמינה. אני לא רואה בעיה ביכולת המאמץ שלך.

מנהל פורום מחלות ריאה