כיצד אוכל להבדיל בין קוצר נשימה אסטמתי לבין תסמין קורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/04/2020 | 17:05 | מאת: לאה

שלום וברכה, אני בת 29, בעלת אסטמה מאובחנת פעילה. עם החרפות בעיקר בחורף ובעונות מעבר. כרגע מטופלת בסימביקורט פעמיים ביום, וזקוקה לוונטולין לפחות פעמיים ביום. אושפזתי לפני שנה עקב החרפה חזקה כשהמשאפים לא עזרו ואיבדתי הכרה. ובצילום סי-טי נאמר לי שחלק משמעותי בריאות כבר לא עובד בעקבות ההתקפים הרבים. נחשפתי לפני כמה ימים לחולה קורונה קרוב משפחה. מהי רמת הסיכון שלי לסיבוכי קורונה? וכן- כיצד אוכל לזהות אם אני מפתחת תסמינים כשממילא יש לי קוצר נשימה פעמיים ביום? תודה רבה מראש.

שלום, חולים אם אסתמה קלה ולא פעילה לא נמצאים בסיכון יתר. לעומתם, חולים עם אסתמה קשה שמטופלים בסטרואידים או שאושפזו בשל מחלת האסתמה בשנה האחרונה או שהיו בטיפול נמרץ עבר בשל התקף קשה של אסתמה נמצאים בקבוצת סיכון ועליהם להיזהר ביותר. הסימנים של קורונה: חום, שיעול יבש וקוצר נשימה. במקרה שלך אם יש חום ושיעול לא רגיל יש לבקש להיבדק לקורונה.

מנהל פורום מחלות ריאה