אסטמה יחסית קלה לא מאובחנת וקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/03/2020 | 21:02 | מאת: ליאור

היי ד"ר אני בת 32 עם התקפי אסטמה קלים ( לרוב עוברים לבד ללא שימוש במשאף ונטולין לפעמים מצריך 2 לחיצות ונטולין)בספורט מאומץ מאוד , אחרי התקררות מסיבית או כתגובה לריח מסוים של בישום רצפה או בגדים . זה לא קורה הרבה ויוצא לי להשתמש חד פעמי בונטולין אחת לחודש וחצי חודשיים אם התקיימו התנאים מעלה . עשיתי בדיקת נשימה של כניסת אוויר במסגרת סקר מנהלים שיצאה תקינה . בעצם מעולם לא איבחנו לי אסטמה מלבד ההרגשה שלי של המוצר שפורט מעלה. אני מפחדת מאוד מאוד מהקורונה עד רמת היסטריה שגורמת לי לחצים קבועים בצד שמאל בחזה . האם אני בסיכון מוגבר ? תודה רבה

שלום, עד כה לא מצאו שחולי אסתמה נמצאים בקבוצת סיכון לחלות בקורונה.

אני רוצה לסייג שהמדובר באסתמה קלה. חולים עם אסתמה קשה שמטופלים בסטרואידים או שאושפזו בשל מחלת האסתמה בשנה האחרונה או שהיו בטיפול נמרץ עבר בשל התקף קשה של אסתמה נמצאים בקבוצת סיכון ועליהם להיזהר ביותר.

02/04/2020 | 23:49 | מאת: ליאור

תודה רבה ד"ר. אכן אסטמה קלה ! תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה