קבוצת סיכון (קורונה )אסטמה רדומה.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/03/2020 | 15:14 | מאת: עדי

שלום ברצוני לשאול שאלה . בן 45 בילדותי סבלתי מאסטמה (וונטולין) ואלרגיה מגיל 11 באלרגיה טופלתי בזריקות וזה נגמר והיום אני טיפה סובל מגירוי בעיניים בחילופי עונות . בשנים האחרונות לא היו התקפים מיוחדים (אסטמה). האם אני עדיין בקבוצת סיכון בנושא הקורונה?

26/03/2020 | 19:26 | מאת: יעל

היי, בקורונה כל אחד יכולל הידבק ולחלות קשה. לגבי קבוצת סיכון: ידוע שחולי סכרת ובעלי לחץ דם גבוה שמקבלים טיפול להורדת הלחץ בסיכון. גם מעשנים . אלרגיה: אתה בעצם קיבלת חיסון שחשף אותך לאלרגן וכפי שכתבת זה נגמר. מי שאלרגי הוא אדם שיש לו מערכת חיסון דווקא "חזקה" שתוקפת ביתר . הרבה אנשים אלרגים לחומר מסוים ואח"כ זה עובר. מבחינת קבוצת סיכון זה רק הגיל.. בכל זאת לא צעיר.. אם כי לא מבוגר אך ככל שהגיל עולה אנחנו בסיכון. המון בריאות

שלום, לדעתי אתה לא בסיכון מוגבר מבחינת קורונה.

מנהל פורום מחלות ריאה