קשיי נשימה בתחילת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/03/2020 | 01:23 | מאת: בר

היי בת 26 בהריון שבוע 10, יש לי בשבוע האחרון כבר כמה ימים קוצר נשימה בעיקר בלילה , שלשום היה לי לאורך כל היום ממש הרגשה של מחנק בילדותי אסמטית , מטופלת בונטולין מידי פעם לעיתים רחוקות , אציין שלפני 5 ימים הרגשתי מעט מקוררת היו קצת צמרמורות וכאבי גרון ללא חום אני עכשיו יחסית מרגישה בסדר , אתמול לבשתי מסיכה מאחר והלכתי לבדיקות במרפאה הייתי איתה לפחות חצי שעה , אציין שלא היה הכי נעים לנשום בפנים ולפעמים הרגשתי שזה מקשה עליי ומאוד מחניק לאחר כשחזרתי הורדתי אותה ומאז אני מרגישה גירויי דיי מציק בגרון ושיעול האם יש קשר ? יכול להיות והמסיכה לא מתאימה לאסמטיים? מה דעתך על כל זה? האם נראה לך שהשיעול וגירוי נובע מהמסיכה ? או אולי מכך שלא הרגשתי טוב ? אני קצת מודאגת בגלל כל הסיטואציה של הקורונה מציינת שוב ללא חום לא היתי בחו״ל או ליד מישהו שחזר משם

שלום רב, לפי הנחיות משרד הבריאות השימוש במסכה מוגבל מאוד: "היעילות של מסכה לצורך הגנה בפני הדבקות בנגיף קורונה החדש הינה מוגבלת, בשימוש ממושך היא מתבלה או נרטבת. אין כל המלצה לעטות מסכה באופן שגרתי על מנת להתגונן ממחלות של מערכת הנשימה כולל זו הנגרמת על ידי נגיף קורונה החדש, אלא רק אם ניתנת המלצה ספציפית מאיש צוות רפואי. מי שכן אמורים לעטות מסיכה הם אילו המפתחים תסמינים וחשודים או מאובחנים כחולי קורונה (וזאת על מנת למנוע העברה של המחלה לאחרים) וכן אילו שבאים במגע או מטפלים בחולים חשודים או מאומתים (על מנת להגן על עצמם)." לכן לא הייתי ממליץ לחולי ריאה להיות מסכה אלא אם חולי קורונה או מטפלים בחולים. יכול להיות שהתחושה שלך קשורה יותר לאסתמה. עם הטיפול הקבוע מאמין שתעבור.

מנהל פורום מחלות ריאה