חיסון דלקת ריאות וקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/03/2020 | 18:17 | מאת: שמואל

בן 79. האם חיסון נגד דלקת ריאות שקיבלתי בגיל 74 יהיה יעיל נגד התפתחות קורונה לדלקת ריאות? אם כן, האם לא כדאי לחסן לאלתר את האוכלוסיה הבוגרת נגד הדלקת?

שלום, חיסון לדלקת ריאות לא יעיל נגד נגיף הקורונה.

17/03/2020 | 11:04 | מאת: שמואל

לחידוד שאלתי הקודמת: כידוע (להדיוט) רבים מחולי הקורונה מפתחים ואחדים אף מתים מדלקת הריאות, הייתה שאלתי אם החיסון נגד דלקת הריאות יוכל למנוע את הסיבוך הזה. תודה

שלום, החיסון מגן מפני חיידק הפנוימוקוק. אכן, יש תועלת במניעת זיהום משני עקב חיידק זה גם למי שחלה בקורונה.

מנהל פורום מחלות ריאה