ילד בן 3 וחצי עם ברונכיט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/03/2020 | 15:17 | מאת: נועה

שלום רב, לפני כשבועיים בני החל להשתעל ולהעלות חום. הרופאה איבחנה כברונכיט ונתנה ברונכולט, שלא עזר והרדים ועברנו לטרבולין וסינופד, שגם לט הקלו על השיעול. בכל הזמן הזה היה בבית. השיעול מעט פחת עם תרופה טבעית, והילד חיוני שמח ומרכץגיש טוב. רק למען הסר ספק ביקשתי ביום חמישי האחרון צילום ראות ןביום שישי בבוקר ברופאה הודיעה שיש, דלקת ריאות וצריך אנטיביוטיקה. שאלתי היא, האם בשלב, זה אחרי שבועיים ובמצב חיוני וטוב הילד מדבק? הרופאה טענה שלא, בגן לא משוכנעים כך וביקשו צאיתנו לחזור רק אחרי 48 שעות מלקיחת האנטיביוטיקה. כאמור הילד חיוני ושמח ללא חום כבר מספר ימים. תודה

שלום, זה לא סוד שילדים מדביקים זה את זה במסגרות השונות. כל ילד שמשתעל יכול להדביק את חברו כם אם לא מדובר בדלקת ריאות חידקית הרי וירוסים שונים גם עוברים מילד אחד לשני גם ללא אנטיביוטיקה. אין מניעה מוחלטת אבל מקובל שלא לקבל ילד חולה עם חום ואני מניח שבמצב זה הזיהום משמעותי יותר וההדבקה שכיחה יותר. מקבול להישמע להוראת הרופאה בגן ואם היא אומרת שהילד לא מדבק צריך לקבל זאת. עדיף שתרשום במכתב שהוא יכול לחזור לגן ואז חייבים לקבל אותו.

מנהל פורום מחלות ריאה